ForsideIndlevering

Vejledning til indsendelse af faldvildt

Som led i overvågningen af sygdomme hos vilde dyr i Danmark, kan dødfundne vilde dyr undersøges hos Aalborg Universitet.

Vejledning til indsendelse af faldvildt

Som led i overvågningen af sygdomme hos vilde dyr i Danmark, kan dødfundne vilde dyr undersøges hos Aalborg Universitet.

Undersøgelser af vilde dyr er gratis for indsenderen og svaret på obduktionen og eventuelle yderligere undersøgelser sendes direkte til indsenderen. 

Indsendelse med post kan ske til Aalborg Universitet eller Københavns Universitet.

Emballering af dyret

Inden dyret sendes skal det pakkes forsvarligt ind, så der ikke sker udsivning af væsker fra pakken.

  • Pak dyret ind i avispapir, håndklæder eller andet sugende materiale
  • Læg det i en lukket plasticpose/kasse eller lignende
  • Læg dyret i en stødsikker kasse, som sikre at det ikke bliver klemt under transporten
  • Vedlæg indsendelsesblanket eller andet papir med følgende information: Findested, dato for fund/nedlagt, dyreart, navn og e-mail på indsender

Indsendelse

Ved indsendelse bør det ske mandag til onsdag for at sikre, at dyret ikke ligger på et postkontor weekenden over. Inden indsendelse opbevares dyret på køl eller eventuelt i fryseren. Der kan eventuelt lægges kølelegemer (eksempelvis plastikflasker med frossent vand) i pakken for at bremse forrådnelsesprocessen.

Det er altid bedst at indsende hele dyr, da forrådnelsen sker langsommere, hvis dyret ikke har været åbent. Derudover kan der gemme sig værdifulde informationer i andre organer end det, der umiddelbart ser sygt ud. Indsendelsesblanket til faldvildt skal udfyldes og ledsage dyret ved forsendelsen. 

Find vejledning og blanket ifm. indsendelse af faldvildt her